Pīrāgs ir ieguvis tādu nosaukumu pateicoties mīklai – plānākajām ābolu šķēlītēm, kas burtiski „izšķīst” nelielā mīklas daudzumā un pašu mīklu pīrāgā gandrīz neredz. Sagriežot to, var redzēt vairākas ābolu šķēlītes. Pīrāgs sanāk ļoti sulīgs un ļoti ābolīgs!
Sastāvdaļas:
- 1 ēdamkarote konjaka (vai 1 ēdamkarote kļavu sīrupa)
- 90 ml piena
- 10 g cepamā pulvera
- 160 g cukura
- 60 g miltu
- 4 āboli
- 3 olas
- 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 3 ēdamkarotes valriekstu
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Pages: 1 2