„Neredzamais” ābolu pīrāgs (fotorecepte)

e8c0sszj374

Pīrāgs ir ieguvis tādu nosaukumu pateicoties mīklai – plānākajām ābolu šķēlītēm, kas burtiski „izšķīst” nelielā mīklas daudzumā un pašu mīklu pīrāgā gandrīz neredz. Sagriežot to, var redzēt vairākas ābolu šķēlītes. Pīrāgs sanāk ļoti sulīgs un ļoti ābolīgs!

Sastāvdaļas:

  • 1 ēdamkarote konjaka (vai 1 ēdamkarote kļavu sīrupa)
  • 90 ml piena
  • 10 g cepamā pulvera
  • 160 g cukura
  • 60 g miltu
  • 4 āboli
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 3 ēdamkarotes valriekstu

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Leave a Comment